Huisdier informatie

Denkt u eraan om een huisdier aan te schaffen? Klik dan op het plaatje van het potentiele huisdier van uw keuze en lees u vooraf goed in. De huisdier bijsluiters geven allerhande praktische informatie over voeding, gedrag, verzorging en huisvesting van het nieuwe gezinslid.

Het verzorgen van een huisdier kan kinderen, mits goed begeleid, nuttige vaardigheden bijbrengen, zoals verantwoordelijkheid, opgeruimdheid en zelfdiscipline. Diverse studies bevestigen, dat kinderen met een huisdier weerbaarder zijn en meer zelfvertrouwen hebben. Zelfs alleen het aaien van een dier blijkt een hartslag en bloeddruk verlagend effect te hebben. Maar er kunnen ook minder leuke emotionele consequenties zijn, zoals het verdriet rondom het verlies van een huisdier of teleurstelling als een dier niet aan de verwachtingen voldoet. 

Een goede voorbereiding zorgt ervoor, dat u de juiste keuze maakt voor een bepaalde diersoort. En uiteraard staan we u ook in de winkel altijd graag met raad en daad terzijde, zodat u en uw nieuwe huisdier lang en op een verantwoorde manier van elkaar kunnen genieten! 

De Hamster

De Gerbil

De Kat

 

De Muis

De Dwergpapegaai

De Kanarie

 

De Prachtvink

 

De Schildpad

Het Tropisch Aquarium

 

De Cavia

 

De Hond

 

Het Konijn

 

 

De Rat

De Parkiet

 

De Kwartel

 

De Baardagame

 

De Wandelende Tak